Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα προβληματικά δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών στο στόχαστρο της ΕΚΤ

Reuters: Τα προβληματικά δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών στο στόχαστρο της ΕΚΤ
Task force για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών δημιούργησε η ΕΚΤ
Να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) τους κάλεσε μια σειρά από τράπεζες της Ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της ΕΚΤ, που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Το Reuters σημειώνει πως η ΕΚΤ εντείνει τις προσπάθειες να διευθετήσει το ζήτημα των NPLs, καθώς δημιουργού πρόβλημα στην ανάκαμψη της περιοχής, περιορίζοντας την ικανότητα των τραπεζών να δανείζουν.
Το ύψος των NPLs έχει φτάσει σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, σε τέτοια επίπεδα που η αποπληρωμή τους δεν φαίνεται πιθανή.
Ως ένα πρώτο βήμα, λοιπόν, ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) απέστειλε ερωτηματολόγιο σχετικό με τα NPLs σε μια ομάδα τραπεζών.
Παράλληλα η ΕΚΤ, η οποία εποπτεύει 129 τράπεζες της Ευρωζώνης, δημιούργησε μια ειδική ομάδα (task force) με σκοπό να εντείνει τον έλεγχο στις τράπεζες με ουσιαστικό πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων και να προτείνει δράσεις.
Το Reuters επισημαίνει, τέλος, πως το συνολικό ύψος των NPLs στην Ευρωζώνη άγγιζε τα 932 δισ. ευρώ, ή 9,2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στα τέλη του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης