Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 1.050 απολύσεις θα προχωρήσει η εταιρία χάλυβα Tata Steel στη Βρετανία

Σε 1.050 απολύσεις θα προχωρήσει η εταιρία χάλυβα Tata Steel  στη Βρετανία
Η Tata Steel, ινδικών συμφερόντων, είχε απολύσει άλλους 1.200 εργαζόμενους τον Οκτώβριο
Περικοπές 1.050 θέσεων εργασίας θα κάνει η Tata Steel επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στη χειμαζόμενη βιομηχανία χάλυβα της Βρετανίας, αναφέρει το Sky News.
H εταιρία, που είναι ινδικής ιδιοκτησίας, θα προχωρήσει σε 750 απολύσεις στο εργοστάσιο του Port Talbot στην Ουαλία και σε άλλες 300 σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πρόκειται για έναν νέο γύρο περικοπών, που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, καθώς είχαν γίνει άλλες 1.200 απολύσεις τον Οκτώβριο στο Scunthorpe και το Lanarkshire.
Η εταιρία δεν επιβεβαιώνει, πάντως, τις συγκεκριμένες πληροφορίες και εκπρόσωπός της ανέφερε ότι «αν έχουμε να κάνουμε κάποια ανακοίνωση θα ενημερώσουμε πρώτα τους εργαζόμενους».
Το Port Talbot είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής χάλυβα στη Βρετανία και απασχολεί 4.000 εργαζόμενους στην πόλη.
Πολλές ακόμα εταιρίες βασίζονται σε αυτό το εργοστάσιο και η περικοπή των θέσεων εργασίας αναμένεται να πλήξει γενικότερα την οικονομία της νότιας Ουαλίας.
Οι περικοπές έρχονται σε μία περίοδο που η βιομηχανία χάλυβα της Βρετανίας δέχεται ισχυρά πλήγματα από τις φτηνές εισαγωγές από την Κίνα.
Οι εργαζόμενοι στην Ουαλία έχουν ενημερωθεί από τα Χριστούγεννα για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας που χάνει 1 εκατομμύριο στερλίνες τη μέρα για μήνες.
Και οι περικοπές θέσεων εργασίας θεωρούνται ένας τρόπος για να μακροημερεύσει η Tata.
Αλλά για αυτούς που αύριο θα κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, θα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος.
Η Tata Europe απασχολεί 17.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι όσο δεν επιβεβαιώνει η εταιρία τις φήμες, τέτοια δημοσιεύματα είναι ανησυχητικά για το εργατικό δυναμικό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βοηθήσει την Tata να βγει από τη δύσκολη θέση.
Κάποιες σκέψεις είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος και να αναληφθούν δράσεις για τις εισαγωγές,  τις δημόσιες συμβάσεις και τους κανονισμούς εκπομπών της ΕΕ, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της βιομηχανίας χάλυβα και σιδήρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης