Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilders (Κόμμα της Ελευθερίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τελειώσει - H Ολλανδία πρέπει να αποχωρήσει

tags :
Wilders (Κόμμα της Ελευθερίας): Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τελειώσει - H Ολλανδία πρέπει να αποχωρήσει
Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας, επανέλαβε πως η Ολλανδία πρέπει να κλείσει τα σύνορά της 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τελειώσει, δήλωσε σε συνέντευξη του ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθέριας, Geert Wilders, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται.
Ο κ. Wilders, επανέλαβε εκ νέου πως η Ολλανδία πρέπει να κλείσει τα σύνορα της και να αποχωρήσει από τους 28, ενώ και πάλι τονίζει πως πρέπει να γίνει πρωθυπουργός τον ερχόμενο Μάρτιο.
Κάλεσε παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο, να επιλέξει την αποχώρηση από την ΕΕ, στο επερχόμενο δημοψήφισμα.
"Δεν είμαστε κυρίαρχοι πλέον, δεν μας επιτρέπεται ούτε καν να σχηματίσουμε τη δική μας μεταναστευτική πολιτική ή ακόμα και να κλείσουμε τα σύνορά μας, αν το θέλαμε αυτό", δήλωσε ο Wilders, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό κτίριο του κοινοβουλίου στη Χάγη.
"Θα ήθελα να ευχηθώ στους ολλανδούς να είναι περισσότερο σαν την Ελβετία, στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Μετά από χρόνια αναταραχής για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τώρα η αβεβαιότητα της Ευρώπης έχει μεταφερθεί στη Βρετανία, όπου ο πρωθυπουργός David Cameron, θα καλέσει σε δημοψήφισμα για το αν πρέπει να μείνουν ή όχι στο ευρώ", τονίζει ο κ.Wilders.
Σε περίπτωση που συμβεί το λεγόμενο Brexit γίνει, θα δείτε πως θα είναι πιο εύκολο και για τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας.
"Η αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη αρχίσει. Και αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τις άλλες χώρες, εφόσον το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει", είπε ο κ. Wilders.
Ο κ. Wilders λέει ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους, αν και ο ίδιος δεν θα συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό. Ο Rutte έχει "δώσει την Ολλανδία", τόνισε κατηγορώντας τον πως πήρε σκληρά μέτρα, κόβοντας συντάξεις, μειώνοντας τις παροχές, ενώ αντίθετα δίνει όλα αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα και στους αιτούντες άσυλο.
Καταλήγοντας τη συνέντευξή του ο κ. Wilders, είπε ότι "τα καλά νέα είναι ότι σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα, όπως το δικό μου είναι σε άνοδο και μπορούμε να επηρεάσουμε, όπως κάνουμε εμείς, έξω από την κυβέρνηση.
Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσουμε τις εκλογές και να είμαστε μέσα στην κυβέρνηση, αυτός είναι ο στόχος μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης