Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα ύφεσης η Νορβηγία - Το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο «ξεφορτώνεται» μετοχές και τρομάζει τις αγορές

Στα πρόθυρα ύφεσης η Νορβηγία - Το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο «ξεφορτώνεται» μετοχές και τρομάζει τις αγορές
Περιουσιακά στοιχεία «ξεφορτώνεται» το μεγαλύτερο κρατικό fund διαχείρισης πλούτου στον κόσμο, λόγω των φόβων για ύφεση στην οικονομία της Νορβηγίας.
Η ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να οδήγησε σε πτώση της νορβηγικής κορώνας και να ενίσχυσε τις εξαγωγές, ωστόσο οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, πλήττουν τη Νορβηγία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές το «ξεφόρτωμα» των μετοχών από το νορβηγικό fund αποτελεί μία από τις αιτίες που ασκούν πίεση στις αγορές από τις αρχές του 2016.
Embedded image permalink

Ο κίνδυνος ύφεσης της νορβηγικής οικονομίας, ενδέχεται να οδηγήσει σε μια απόφαση για μείωση των επιτοκίων σε μηδενικά και ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Embedded image permalink


Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας μείωσε τον Σεπτέμβριο τα επιτόκια στο 0,75%, με τους αναλυτές της Svenska Handelsbanken να προβλέπουν άλλες τρεις μειώσεις το 2016, σε μηδενικά επίπεδα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι επενδύσεις είχαν αρχίσει να μειώνονται στη Νορβηγία πριν αρχίσει η ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο τώρα η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με το ZeroHedge, η Νορβηγία πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές πιο κοντά σε αυτές που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και η Ελβετία και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαφορετικά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε έναν «χαμένο σοσιαλιστικό παράδεισο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης