Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες από την Ελλάδα για συνταξιοδοτικό-μεταρρυθμίσεις

Dijsselbloem: Οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες από την Ελλάδα για συνταξιοδοτικό-μεταρρυθμίσεις
«Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2015»
Οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες από την Ελλάδα για το συνταξιοδοτικό και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η χώρα, όπως ανέφερε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης του οργάνου.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκε εις βάθος το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος, η μεταρρύθμιση του οποίου «είναι πολύ σημαντική για το πρόγραμμα».
Έπειτα από σχετική ερώτηση τόνισε ότι επιθυμία του είναι οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να ολοκληρωθούν γρήγορα.
Ο Dijsselbloem αναγνώρισε, ότι «έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα από το καλοκαίρι» του 2015.
Όπως τόνισε, οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με ένα ποσό μικρότερο του αναμενόμενου.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας να συνεργαστεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, ενώ ο έλληνας υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.
Οι συζητήσεις για το χρέος θα ξεκινήσουν μετά την πρώτη αξιολόγηση, επανέλαβε στη συνέχεια ο Jeroen Dijsselbloem, καθώς, όπως είπε, πρέπει να έχουμε πρώτα τα δεδομένα και μετά θα κάνουμε υπολογισμό του ελληνικού χρέους. 
Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι και το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Η συμφωνία το καλοκαίρι ήταν σαφής, θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τους θεσμούς, υπογράμμισε, ακόμα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Σήμερα τέθηκε το θέμα το προβλήματος της πολιτικοποίησης του κράτους και των τραπεζών στην Ελλάδα», υποστήριξε ακόμα, σημειώνοντας ότι «καταστήμε σαφές στον έλληνα υπουργό ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική επιρροή στους διορισμούς». 
Για το ΔΝΤ, είπε ότι στηρίζει την πολιτική της ΕΚΤ, ενώ για την Κύπρο ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αν και δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα όλα τα προαπαιτούμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης