Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Korea: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο – Αναθεώρησε πτωτικά ανάπτυξη και πληθωρισμό για το 2016

Bank of Korea: Διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο – Αναθεώρησε πτωτικά ανάπτυξη και πληθωρισμό για το 2016
Εκτιμά ότι η ανάπτυξη της κορεατικής οικονομίας θα είναι της τάξης του 3%, ενώ ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 1,4%
Αμετάβλητο διατήρησε η Bank of Korea το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικά χαμηλά για έβδομο συνεχή μήνα, καθώς οι αδύναμες εξαγωγές και οι αναταράξεις στην αγορά της Κίνας επηρεάζουν την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό το 2016.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι η κορεατική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3% το 2016 από 3,2% που ανέμενε προηγουμένως, ενώ ο διοικητής της Lee Ju-yeol περιέκοψε τις εκτιμήσεις και για το 2015 κατά 0,1%, στο 2,6%.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1,4% το 2016 έναντι προηγούμενων εκτιμήσεών της για άνοδο 1,7%.
Όπως ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης Lee Ju-yeol, η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας ήταν ένας εκ των πτωτικών κινδύνων για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η οικονομία της Νοτίου Κορέας είναι πιθανόν να συνεχίσει να ανακάμπτει το 2016, παρά τις υψηλές αβεβαιότητες σχετικά με την ανάπτυξη και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό της χώρας, ο οποίος υπολείπεται σημαντικά του στόχου που έχει τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης