Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδονησία - Διαδοχικές εκρήξεις και πυροβολισμοί στη Τζακάρτα – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδονησία - Διαδοχικές εκρήξεις και πυροβολισμοί στη Τζακάρτα – Τουλάχιστον επτά νεκροί
Οι Αρχές της Ινδονησίας εκτιμούν πως πίσω από τα «χτυπήματα» είναι το Ισλαμικό Κράτος
(upd)Τουλάχιστον επτά νεκροί είναι ο απολογισμός των διαδοχικών εκρήξεων από βομβιστές αυτοκτονίας στο κέντρο της Τζακάρτα, πρωτεύουσας της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερις τρομοκράτες
Οι δράστες, ένοπλοι και καμικάζι, φαίνεται ότι χτύπησαν διάφορα εμπορικά σημεία, την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως είναι σε εξέλιξη και πυροβολισμοί ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους δράστες.

Photo published for Indonesia Explosion

Όπως αναφέρεται μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο Σαρίνα, σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, τα γραφεία του ΟΗΕ και διάφορες πρεσβείες.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Associated Press ότι είδαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας να πυροδοτούν τα εκρηκτικά τους κοντά σε καταστήματα της αλυσίδας Starbucks και Burger King, στο κέντρο της Τζακάρτα, ενώ δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κοντινού φυλακίου της Αστυνομίας.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία αλλά καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.
Αμέσως μετά τις επιθέσεις, οι αρχές απέκλεισαν το κέντρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία.
Η αστυνομία εκτιμά ότι τουλάχιστον μία έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ συνολικά έως 14 ένοπλοι μετείχαν στις επιθέσεις.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι υποψίες στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος που είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρό του.
«Είχαμε δεχθεί απειλή από το Ισλαμικό Κράτος ότι η Ινδονησία θα είναι στο στόχαστρό του» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, Anton Charliyan, ο οποίος υποστήριξε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι δράστες αλλά και αστυνομικοί.
Όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Embedded image permalink

Καταδικάζει τις επιθέσεις το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην καρδιά της Τζακάρτας.
«Εκφράζουμε» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «τη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ινδονησίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης