Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (ΗΠΑ): Έκκληση στους Αμερικάνους να μην υποκύψουν στον φόβο των τζιχανιστών

tags :
Obama (ΗΠΑ): Έκκληση στους Αμερικάνους να μην υποκύψουν στον φόβο των τζιχανιστών
Το Ισλαμικό Κράτος δεν αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του αμερικανικού έθνους τόνισε ο Obama
Έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να μην υποκύψουν στον φόβο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις και στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama κατά την τελευταία του ομιλία για την «Κατάσταση της Ένωσης».
Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Obama απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κογκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον «τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών.
Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν.
Ωστόσο, δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του αμερικανικού έθνους.
Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής - ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης - ρωτήστε τον Osama Bin Laden» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Obama έβαλε και κατά του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump, υπογραμμίζοντας ότι το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί «πολιτικό μύθευμα».
Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο βήμα της προσέγγισης με την Κούβα και κάλεσε το Κογκρέσο να άρει το αμερικανικό οικονομικό εμπάργκο.
«Πενήντα χρόνια που πέρασαν με την απομόνωση της Κούβας δεν κατάφεραν να προωθήσουν τη δημοκρατία και έπληξαν τη θέση μας στη Λατινική Αμερική.
Θέλετε να ενισχύσετε τον ηγετικό μας ρόλο και την αξιοπιστία μας στην (αμερικανική) ήπειρο;
Παραδεχτείτε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε.
Άρετε το εμπάργκο» υποστήριξε ο Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης