Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πλέον δυσοίωνη εκτίμηση για το πετρέλαιο από την Standard Chartered στα 10 δολ.

Η πλέον δυσοίωνη εκτίμηση για το πετρέλαιο από την Standard Chartered  στα 10 δολ.
Η πετρελαϊκή αγορά δεν φαίνεται να σταθεροποιείται, σύμφωνα με τη Standard Chartered
Την πλέον δυσοίωνη πρόβλεψη για το πετρέλαιο εξέφρασε η βρετανική Standard Chartered σε νέα έκθεση της, στην οποία «βλέπει» διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου ακόμα και στα 10 δολάρια ανά βαρέλι.
Ειδικότερα η Standard Chartered τονίζει στο σημείωμά της ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος παράγοντας που να δείχνει ότι η αγορά πετρελαίου κινείται προς τη σταθεροποίηση, ενώ οι τιμές του αγαθού ετεροκαθορίζονται από οικονομικές ροές, που δημιουργούνται ως διακυμάνσεις σε άλλες τιμές assets, μεταξύ των οποίων το αμερικανικό δολάριο και οι αγορές μετοχών».
Ως εκ τούτου οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να υποχωρήσει ακόμα και στα 10 δολάρια ανά βαρέλι, «προτού οι διαχειριστές κεφαλαίων στην αγορά αντιληφθούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει».
Η Standard Chartered φαίνεται ότι διατυπώνει την πιο απαισιόδοξη, bearish εκτίμηση για την αγορά του πετρελαίου, ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι η ίδια τράπεζα «έβλεπε» το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το 2015, εκτίμηση που όπως αποδείχθηκε ήταν υπέρ του δέοντος αισιόδοξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης