Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η οικονομία δημιούργησε 14,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της θητείας του Barack Obama

tags :
ΗΠΑ: Η οικονομία δημιούργησε 14,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της θητείας του Barack Obama
Η ανεργία και οι ανασφάλιστοι μειώθηκαν στο μισό, το έλλειμμα υποτετραπλασιάστηκε, ενώ η παραγωγή «πράσινης» ενέργειας αυξήθηκε σχεδόν κατά 4 φορές
Την τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους θα εκφωνήσει στη Γερουσία σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, καθώς στο τέλος του έτους ολοκληρώνει και τη δεύτερη τετραετή θητεία του.
Ειδικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό της προεδρίας του, κατά τη διάρκεια της οποίας η αμερικανική οικονομία βρέθηκε από την ύφεση της οικονομικής κρίσης του 2008 σε μία ανάκαμψη και στη σταθερή ανάπτυξη.
Ειδικότερα, από τα αξιοσημείωτα της προεδρίας Obama είναι ότι μέσα σε λιγότερο από 6 χρόνια δημιουργήθηκαν 14,1 εκατ. θέσεις εργασίας, με το ποσοστό της ανεργίας να μειώνεται στο μισό, από το 10% στην κορύφωσή του στο 5% στο τέλος του 2015, ενώ όταν ο ίδιος μπήκε στο Λευκό Οίκο, η οικονομία έχανε 800.000 θέσεις εργασίας το μήνα.
Ακόμη, σημαντική βελτίωση καταγράφεται στο μέτωπο του ελλείμματος, το οποίο μειώθηκε από το 9,8% στο 2,5%, ενώ και στο κομμάτι των ανασφάλιστων αμερικανών έχει υπάρξει μεγάλη βελτίωση, καθώς ενώ όταν ο Obama ανέλαβε την προεδρία 1 στους 6 αμερικανούς δεν είχε ασφάλιση (15,4%), σήμερα αυτό το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 8,8%, δηλαδή σχεδόν οι μισοί ανασφάλιστοι αμερικανοί που δεν είχαν τη σχετική δυνατότητα στο παρελθόν καλύπτονται πλέον ασφαλιστικά.
Από αυτά που ξεχωρίζουν επίσης είναι η μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, καθώς από τους 180.000 στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί όταν ανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος, σήμερα παραμένουν μόλις 14.000, ενώ η χώρα είχε ανοιχτά μέτωπα σε 2 πολέμους, κανένας από τους οποίους σήμερα ουσιαστικά δεν υφίσταται (Αφγανιστάν, Ιράκ).
Τέλος, σημειώνεται ότι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχει τετραπλασιαστεί, από τα 26GW στα 96GW.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης