Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Σοκ – Μέσα σε λίγες ημέρες χάθηκαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια στη Wall Street

CNN Money: Σοκ – Μέσα σε λίγες ημέρες χάθηκαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια στη Wall Street
Σαν να μηδενίστηκαν οι αξίες των Google (508 δισ. δολάρια), Facebook (281 δισ. δολάρια), Intel (154 δισ. δολάρια), Netflix (50 δισ. δολάρια) και Yahoo (29 δισ. δολάρια)...
Το καταστροφικό ξεκίνημα της Wall Street για το 2016 είχε ως αποτέλεσμα πάνω 1 τρισ. δολάρια να κάνει… φτερά.
Αυτό επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμά του το CNN Money, τονίζοντας ότι το σημαντικό αυτό ποσό αυτό απηχεί τον φόβο που έχει κυριεύσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας και της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει τόσο ο Dow Jones, όσο και ο S&P 500 κατέγραψαν τη χειρότερη εκκίνηση χρονιάς στην ιστορία τους.
Πιο συγκεκριμένα ο S&P 500 απώλεσε περίπου 1,04 τρισ. δολάρια σε σύγκριση με το κλείσιμο του 2015, με βάση τα στοιχεία του S&P Dow Jones Indices.
Για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος αυτό, αναφέρει το CNN Money, είναι σαν να μηδενίστηκαν οι αξίες των παρακάτω εταιρειών-κολοσσών: Google (508 δισ. δολάρια), Facebook (281 δισ. δολάρια), Intel (154 δισ. δολάρια), Netflix (50 δισ. δολάρια) και Yahoo (29 δισ. δολάρια).
Παράλληλα ο Dow Jones έχει χάσει περί τα 310 δισ. δολάρια, ήτοι είναι σαν να εξαφανίστηκε η ExxonMobil από το ταμπλό.
Ακόμα και ο Nasdaq, το αστέρι του 2015, κατέγραψε τραγική εκκίνηση το 2016, καθώς έχει ήδη υποχωρήσει κατά 7%.
Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο φόβος στη Wall Street αυξάνεται.
Ο σχετικός δείκτης CNN Money μάλιστα, που φέρει το όνομα Fear &Greed Index, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «εξαιρετικά υψηλός φόβος», ενώ δύο μόλις εβδομάδες πριν βρισκόταν στο «ουδέτερο» κλίμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης