Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά χαμηλά διολίσθησε το ρούβλι, εξαιτίας της πτώσης του πετρελαίου

Σε ιστορικά χαμηλά διολίσθησε το ρούβλι, εξαιτίας της πτώσης του πετρελαίου
Περί τις 15:00 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του δολαρίου/ρουβλίου διαμορφώνεται στα 76,356 ρούβλια, στο +0,44%
Σε ιστορικά χαμηλά έφθασε να διαπραγματεύεται σήμερα, Τρίτη, το ρούβλι έναντι του αμερικανικού δολαρίου, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, παρασυρόμενο χαμηλότερα από την πτώση στην τιμή του πετρελαίου, με το Brent να φθάνει κάποια στιγμή σήμερα τα 30 δολ. ανά βαρέλι.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας όρισε την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος στα 76,6 ρούβλια ανά δολάριο, αν και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας το «πράσινο νόμισμα» έφθασε να πωλείται σήμερα πάνω από τα 77 ρούβλια.
Σημειώνεται ότι περί τις 15:00 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία δολαρίου/ρουβλίου διαμορφώνεται στα 76,356 ρούβλια, σημειώνοντας άνοδο 0,44%.

roub.jpg

Τον Δεκέμβριο του 2014, σημειώνεται, σε μια συνεδρίαση πανικού στο ρωσικό χρηματιστήριο, γνωστή ως «μαύρη Τρίτη», η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έφθασε στα 80 ρούβλια ανά δολάριο.
Αν και η τιμή του αργού πετρελαίου είναι ο κύριος λόγος της τρέχουσας πτώσης του ρουβλίου, αναλυτές σημειώνουν ακόμη ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει το ρωσικό νόμισμα.
Οι προοπτικές βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών, είναι δυσοίωνες τόσο για το ρωσικό νόμισμα όσο και για την οικονομία της χώρας.
«Αν το πετρέλαιο υποχωρήσει μέχρι τα 30 δολάρια το βαρέλι και αν επιπλέον, κάτι που είναι πιο σημαντικό, συνεχιστεί η πώληση μετοχών παγκοσμίως» στις διεθνείς αγορές, «το ζεύγος δολάριο/ρούβλι θα φθάσει μέχρι τα 80 ρούβλια», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Saxo Bank, John Hardy, σε δηλώσεις του στη ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα Gazeta.ru.
Ο διοικητής της Sberbank, Herman Gref, ανέφερε σήμερα ότι η τράπεζα, η μεγαλύτερη της χώρας, άρχισε τα τεστ αντοχής με υποθετική τιμή του αργού πετρελαίου στα 25 δολάρια το βαρέλι.
Σε αυτή την περίπτωση, το ρούβλι θα διαμορφωνόταν, σύμφωνα με τον Herman Gref, μέχρι τα 80 ρούβλια ανά δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης