Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hillary Clinton προτείνει την Δίκαιη Επιβάρυνση τον νέο φόρο για τους πλούσιους Αμερικανούς

Η Hillary Clinton προτείνει την Δίκαιη Επιβάρυνση τον νέο φόρο για τους πλούσιους Αμερικανούς
Το σχέδιο προβλέπει μία «επιβάρυνση» 4% για τους αμερικανούς που βγάζουν πάνω από 5 εκατ. δολ. ετησίως
Η αμερικανίδα πρώην υπ. Εξωτερικών και υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Hillary Clinton, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 μία πρότασή της για ένα νέο φόρο τον οποίο και ονομάζει «Δίκαιη Προσαύξηση».
Ένας βοηθός του φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών είπε ότι το σχέδιο προέβλεπε μία «προσαύξηση» 4% του φόρου για τους αμερικανούς που βγάζουν πάνω από 5 εκατ. δολάρια ετησίως.
Ο βοηθός ανέφερε ότι ο φόρος είναι δικαιολογημένος, επειδή πολλοί από τους πλουσιότερους αμερικανούς πληρώνουν λιγότερους πραγματικούς φόρους από ότι άνθρωποι με πολύ μικρότερα εισοδήματα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο της Clinton προχωράει περαιτέρω από το λεγόμενο Κανόνα του Buffett, το φορολογικό σχέδιο που εμπνεύστηκε ο Warren Buffett και προέβλεπε ελάχιστο φόρο 30% για εισοδήματα άνω του 1 εκατ. δολ. ετησίως.
Η Clinton υιοθέτησε αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της περιοδείας.
Ο βοηθός της είπε επίσης ότι ο φόρος θα παρήγαγε έσοδα ύψους 150 δισ. δολ. σε βάθος 10ετίας.
Η πρόταση έρχεται καθώς η περιοδεία της Clinton πλησιάζει στην τελική ευθεία στο πρώτο από τα δύο στάδια της ψηφοφορίας, το οποίο και ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου.
Τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι της Hillary Clinton αμφισβητούν όλο και περισσότερο το πόσο φιλελεύθερος είναι ο βασικός της αντίπαλος, ο γερουσιαστής του Vermont, Bernie Sanders, σε θέματα όπως η οπλοκατοχή και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη Wall Street.
Το επιτελείο της Clinton έχει δηλώσει ότι θα δημοσιοποιήσει σύντομα νέες προτάσεις, προκειμένου να πληρώσουν οι πλούσιοι πιο δίκαια ποσά προς το σύστημα.
Επίσης, η υποψήφια αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις για τη φορολόγική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης