Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 6,5 ετών υποχώρησε ο χαλκός λόγω αναιμικής ανάπτυξης της Κίνας - Αναμένεται συνέχιση της πτώσης

tags :
Σε χαμηλό 6,5 ετών υποχώρησε ο χαλκός λόγω αναιμικής ανάπτυξης της Κίνας - Αναμένεται συνέχιση της πτώσης
Για την εξισορρόπηση των διεθνών τιμών του, θα χρειαζόταν μεγάλη μείωση παραγωγής χαλκού από τις μεγαλύτερες εξορυκτικές εταιρείες του πλανήτη
Στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο 2009 βρέθηκαν οι τιμές του χαλκού τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, καθώς η συνεχιζόμενη χρηματιστηριακή αναταραχή στην Κίνα ενέτεινε τις επενδυτικές ανησυχίες για την πορεία της ανάπτυξης και της καταναλωτικής ζήτησης στον μεγαλύτερο «καταναλωτή» βιομηχανικών μετάλλων στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, οι τιμές αναφοράς του χαλκού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων London Metal Exchange (LME) υποχώρησαν κατά 1,6% στα 4.412 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο, ενώ ιδιαίτερα ο χαλκός που χρησιμοποιείται στον κλάδο ενέργειας και στις κατασκευές υποχώρησε στα 4.381 δολάρια ανά τόνο.
Όπως και στο πετρέλαιο, αυξάνεται και στο χαλκό ο αριθμός των διαχειριστών ενεργητικού που «ποντάρουν» σε περαιτέρω πτώση των τιμών του μετάλλου, το οποίο αντιμετωπίζει και αυτό πρόβλημα υπερπροσφοράς.
Για την εξισορρόπηση των διεθνών τιμών του, θα χρειαζόταν μεγάλη μείωση παραγωγής χαλκού από τις μεγαλύτερες εξορυκτικές εταιρείες του πλανήτη, μερικές από τις οποίες έχουν μόλις ολοκληρώσει γιγαντιαίες επενδύσεις σε ορυχεία χαλκού τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης