Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» του χαλκού σε χαμηλό άνω των 6 ετών – Υποχωρεί περί το 2%, στα 1.985 δολ.

tags :
«Βουτιά» του χαλκού σε χαμηλό άνω των 6 ετών – Υποχωρεί περί το 2%, στα 1.985 δολ.
«Πρόκειται περισσότερο για μια σπασμωδική αντίδραση στις ανησυχίες ότι η οικονομία της Κίνας σαφώς επιβραδύνει, αλλά και αυτές για τη χρηματιστηριακή αγορά», σημειώνει η Ayers Alliance Securities
Στο χαμηλότερο επίπεδο άνω των 6 ετών υποχώρησε ο χαλκός, καθώς ο αμετάβλητος πληθωρισμός στην Κίνα αυξάνει τις ανησυχίες ότι θα μειωθεί η ζήτηση, ενώ και στις χρηματιστηριακές αγορές της χώρας καταγράφηκε νέο sell off.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης, υποχώρησε σε νέο χαμηλό δεκαετίας στο Σίδνεϊ.
Ο χαλκός, μέταλλο που χρησιμοποιείται σε καλώδια και ηλεκτρικά σύρματα, έφθασε να υποχωρεί κατά 2,3%, στα 4.381 δολάρια ο μετρικός τόνος.
Την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η τιμή του σημείωσε πτώση κατά 4,7%, εν μέσω των αναταράξεων στις αγορές της Κίνας και εξαιτίας των φόβων ότι η επιβράδυνση της οικονομίας του ασιατικού γίγαντα θα πλήξει τη ζήτηση.
Σήμερα, περί τις 12 μ. η τιμή του χαλκού υποχωρεί περί το 2%, στα 1.985 δολάρια.
Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο κατέδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε τον Δεκέμβριο στο ήμισυ του στόχου που είχε θέσει η κινεζική κυβέρνηση για το 2015, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε σήμερα, Δευτέρα, κατά 5,3%.
«Πρόκειται περισσότερο για μια σπασμωδική αντίδραση στις ανησυχίες ότι η οικονομία της Κίνας σαφώς επιβραδύνει, αλλά και αυτές για τη χρηματιστηριακή αγορά», σημειώνει ο Jonathan Barratt, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Ayers Alliance Securities.
Όλα αυτά τα στοιχεία, προσθέτει, «έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας γι' αυτά που βλέπουμε από την Κίνα. Είμαστε της γνώμης ότι όσο χαμηλότερο πηγαίνουν οι τιμές, τόσο ισχυρότερα θα ανακάμψουν».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης