Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταλονία: Ο δήμαρχος της Χερώνα νέος Πρόεδρος της Καταλονίας - Εν αναμονή η επίσημη ανακοίνωση

Καταλονία: Ο δήμαρχος της Χερώνα νέος Πρόεδρος της Καταλονίας - Εν αναμονή η επίσημη ανακοίνωση
Η παραίτηση χθες (9/1) του Artur Mas ήταν μια κίνηση για να αποφευχθούν οι νέες εκλογές και να διασφαλιστεί η ενότητα στην Καταλονία
Το Εθνικό συμβούλιο της Καταλονίας αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες το όνομα του νέου προέδρου της περιοχής μετά την παραίτηση του Artur Mas ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της αυτόνομης περιοχής της Καταλονίας, στη βόρεια Ισπανία, το 2010.
Σύμφωνα με το BBC το Αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα «Υποψηφιότητα λαϊκής Ενότητας» CUP και την κεντροδεξιά συμμαχία «Μαζί για το ναι» πρόκειται να εκλέξουν τον 54χρονο Carles Puigdemont, δήμαρχο της ιστορικής πόλης Χερώνα, για τη θέση του Προέδρου της Καταλονίας
Ο νέος πρόεδρος είναι δημοσιογράφος και είχε εργαστεί στην εφημερίδα El Punto ενώ διετέλεσε διευθυντής στο Καταλανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα δύο κόμματα, που κέρδισαν την πλειοψηφία στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διαφωνούσαν για την παραμονή ή όχι του Artur Mas στην προεδρία γεγονός που είχε μπλοκάρει για μήνες το σχηματισμό κυβέρνησης στην Καταλονία.
Εάν τα κόμματα δεν κατάφερναν να καταλήξουν σε συμφωνία για την προεδρία έως τις 11 Ιανουαρίου τότε η Καταλονία θα έπρεπε να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.
Η παραίτηση χθες (9/1) του Artur Mas ήταν μια κίνηση για να αποφευχθούν οι νέες εκλογές και να διασφαλιστεί η ενότητα στην Καταλονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης