Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Hollande στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Hollande στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού
Τον πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande, συνόδευε ο υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve
Στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, F. Hollande, συνοδευόμενος από τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve.
Τους υποδέχτηκαν στο Μεγάλο Τέμενος ο μουφτής Dalil Boubakeur (Νταλίλ Μπουμπακέρ) και ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), Anouar Kbibech (Ανουάρ Κμπιμπές), με τους οποίους ο Hollande συνομίλησε επί μισή ώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Hollande πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενο, λίγο  μετά τις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Ιανουαρίου και του Νοεμβρίου του 2015, όπως έγινε γνωστό από πηγές της προεδρίας.
Εκεί ο Hollande ήπιε τσάι και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους,
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του γάλλου προέδρου στο Μεγάλο Τέμενος, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης "ανοιχτές πόρτες" που οργάνωσαν πολλά μουσουλμανικά τεμένη σε όλη τη Γαλλία και μάλιστα, αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), εκατοντάδες τεμένη προσέφεραν το "τσάι της αδελφοσύνης" στους επισκέπτες τους.
Πάντως, ο γάλος υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, ο οποίος είχε προσκληθεί στο τέμενος του Saint – Ouen l’ Aumone (Σεντ-Ουέν ντ' Ομόν), χαιρέτισε χθες την πρωτοβουλία και σημείωσε πως «η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας».
Προειδοποίησε δε, ότι «θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης