Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Περιορισμένες είναι οι ρωσικές επιθέσεις που έχουν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος

Reuters: Περιορισμένες είναι οι ρωσικές επιθέσεις που έχουν ως στόχο  το Ισλαμικό Κράτος
Ο Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι 200 πολίτες έχουν σκοτωθεί από ρώσικες επιθέσεις στη Συρία – Το αρνείται η Ρωσία
Μόνο το 1/3 των ρώσικων επιθέσεων στη Συρία έχουν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο, ωστόσο, αξιωματούχο των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα από τις 5.000 αεροπορικές επιδρομές που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2015 το 70% (σ.σ. οι 3.500) έπληξαν αντάρτες που πολεμούν τον Bashar al Assad, παρά βοήθησαν τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις.
Άνθρωποι που δουλεύουν για τα συνεργεία διάσωσης υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι από τους ρώσικους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους πάρα πολλοί πολίτες σε αγορές και δημόσιους χώρους.
Αυτό το αρνείται, πάντως, η Ρωσία.
Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι βοηθάει τον Assad επειδή είναι ο μόνος που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.
Οι  Δυτικοί δεν πείθονται, ωστόσο, για τις προθέσεις των Ρώσων και θεωρούν ότι με τις επιθέσεις τους διογκώνουν τις προσφυγικές ροές, «είναι και ανθρωπιστικό το θέμα» ανέφερε ο Αμερικάνος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας οι ενέργειες της Μόσχας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι πάνω από 200 πολίτες σκοτώθηκαν από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 29 Νοεμβρίου 2015, εξαιτίας των ρώσικων επιθέσεων, κάτι που η Ρωσία αρνείται.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επανειλημμένα ότι στοχεύει πολίτες, υποστηρίζοντας ότι αποφεύγει να βομβαρδίσει κατοικημένες περιοχές.
Ο εμφύλιος της Συρίας έχει οδηγήσει 4,4 εκατομμύρια κατοίκους της σε γειτονικές χώρες και πολλοί από αυτούς προσπαθούν τώρα να περάσουν στην Ευρώπη.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης