Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φήμες περί συγχώνευσης των BNP Paribas και Societe Generale

Φήμες περί συγχώνευσης των BNP Paribas και Societe Generale
Έντονη φημολογία επικρατεί στην αγορά τις τελευταίες ώρες που θέλουν τους δύο γαλλικούς τραπεζικούς κολοσσούς, την BNP Paribas και τη Societe Generale να εξετάζουν τη δυνατότητα συγχώνευσης τους.
Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το πτωτικό άνοιγμα, γύρισαν θετικά, με τον FTSE να καταγράφει κέρδη 0,49%, τον DAX να βρίσκεται στο +0.69% και τον CAC 40 +0.74%.
H SocGen είχε τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των γαλλικών τραπεζών στα πρόσφατα stress test, ενώ πριν από δύο περίπου εβδομάδες εξέδωσε ανακοίνωση για κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών. Οι φήμες ήθελαν επίσης την τράπεζα να πλήττεται από ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, πέραν του 2020, αν και η διοίκηση έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα, στις 11 Αυγούστου, διέρρευσε, χωρίς να διαψευστεί από καμία πλευρά, το γεγονός ασιατική τράπεζα αποφάσισε τη διακοπή της γραμμής πίστωσης προς μεγάλες γαλλικές τράπεζες. Μάλιστα παράλληλα πηγές ανέφεραν ότι πέντε ακόμη ασιατικοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πράξουν το ίδιο, ανησυχώντας για την έκθεση των γαλλικών τραπεζών στην κρίση χρέους που πλήττει κυρίως την περιφέρεια της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης