Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Ανεπαρκή τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που έχει λάβει η ΕΕ

tags :
World Bank: Ανεπαρκή τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που έχει λάβει η ΕΕ
Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στην τραπεζική και δημοσιονομική κρίση χρέους δεν είναι αρκετά, υποστήριξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick.
«Έχουν προσπαθήσει να αντλήσουν χρήματα, η ΕΚΤ έχει αγοράσει πολλά ομόλογα. Αλλά, νομίζω ότι με το να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέσω μέτρων ρευστότητας δεν είναι επαρκής λύση», δήλωσε ο Zoellick κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC.
Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαϊοι ηγέτες πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για στενότερη δημοσιονομική ενοποίηση ή «άλλες εναλλακτικές λύσεις», προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δημόσιο χρέος και των κινδύνους που ενέχουν για την κεφαλαιαγορά.
«Η Christine Lagarde του ΔΝΤ και εγώ, από διαφορετική θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχουμε προσπαθήσει να παρακινήσουμε τους αρμόδιους να αναγνωρίσουν κάποια από αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Κανένας δεν πρέπει να υποτιμήσει την ευρωπαϊκή απάντηση, αλλά και οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν ότι με μία τέτοιου είδους απάντηση ασχολούνται ουσιαστικά με τα θεμελιώδη ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν», σημείωσε ο Zoellick.
Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική οικονομία, ο Zoellick δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απειλούνται από επιστροφή στην ύφεση, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την κατάσταση της πρώτης οικονομίας στον κόσμο.
«Δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και ο κόσμος θα εισέλθουν και πάλι στην ύφεση», είπε κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Σιγκαπούρη, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη οδήγησαν χθες σε ελεύθερη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης