Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική αντίδραση στις ασιατικές αγορές – Κέρδη 2% για το κινεζικό χρηματιστήριο, στο -10% οι απώλειες την εβδομάδα

Θετική αντίδραση στις ασιατικές αγορές – Κέρδη 2% για το κινεζικό χρηματιστήριο, στο -10% οι απώλειες την εβδομάδα
Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα αποφάσισαν την αναστολή του μηχανισμού διακοπής συνεδριάσεων της αγοράς και τη θέσπιση πιο σταθερής τιμής για τη διαπραγμάτευση του γουάν
Ανοδική αντίδραση καταγράφηκε σήμερα, Παρασκευή, στις ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό sell off, που οδήγησε σε ελεύθερη πτώση τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο και με τις αποφάσεις των αρχών στην Κίνα να λειτουργούν υποστηρικτικά.
Ειδικότερα, οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα αποφάσισαν την αναστολή του μηχανισμού διακοπής συνεδριάσεων της αγοράς και τη θέσπιση πιο σταθερής τιμής για τη διαπραγμάτευση του γουάν.
Ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε σήμερα κέρδη περί το 2% και συγκεκριμένα 1,97%, στις 3.186,41 μονάδες, όμως στο σύνολο της εβδομάδας οι απώλειές του φθάνουν το 10%.
Ο δείκτης China A50 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 1,60%, στις 9.906,67 μονάδες και ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,70%, στις 20.475 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,39%, στις 17.697,96 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης KOSPI έκλεισε με κέρδη 0,70%, στις 1.917,62 μονάδες.
Θετικό το κλίμα και στο χρηματιστήριο της Taiwan, με τον δείκτη Taiwan Weighted να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο +0,53% και τις 7.893,97 μονάδες.
Σύμφωνα με την τράπεζα DBS στη Σιγκαπούρη, «η μεταβλητότητα στις αγορές αυτή την εβδομάδα υποδηλώνει ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά ποια είναι η πολιτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή ή αν η ίδια η κυβέρνηση γνωρίζει ή είναι ικανή να εφαρμόσει την πολιτική της, αν πραγματικά αυτή υπάρχει».
Προσθέτει δε, ότι «το μήνυμα των αγορών ήταν εκκωφαντικό και σαφές ότι απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια και λιγότερες παλινωδίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης