Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Aramco, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία διεθνώς

tags :
Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Aramco, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία διεθνώς
Δημόσια εγγραφή εξετάζει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, με την Aramco να αξίζει «τρισεκατομμύρια δολάρια»
Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, η Aramco, μπορεί σύντομα να βρεθεί στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Economist.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο που αυτή τη στιγμή ελέγχεται πλήρως από τη Σαουδική Αραβία, μπορεί κάποια στιγμή σύντομα να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά, προκειμένου να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Muhammed bin Salam, είπε στον Economist, ότι η απόφαση του βασιλείου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Η Aramco αξίζει «τρισεκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με Σαουδάραβες αξιωματούχους, κάτι το οποίο θα την καθιστούσε με διαφορά τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο.
Ο bin Salam είπε επίσης στον Economist ότι «προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το βήμα, Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας και προς το συμφέρον της ίδιας της Aramco».
Στο ρεπορτάζ του περιοδικού προστίθεται ότι οι εναλλακτικές που εξετάζονται για την εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο περιλαμβάνουν «από εισαγωγή μερικών από τις πετροχημικές και άλλες θυγατρικές της εταιρείες μέχρι την πώληση μετοχών της μητρικής εταιρείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι βασικές εργασίες εξόρυξης και παραγωγής αργού πετρελαίου».
Αυτή η πιθανή είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο έρχεται τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν σε χαμηλά 12 ετών, με το αργό να διαπραγματεύεται κοντά στα 32,10 δολ./βαρέλι και το brent κοντά στα 32,17 δολ./βαρέλι.

fredgraph (3)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης