Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: H Apple από τα 132 στα 97 δολ λόγω της μείωσης της παραγωγής iphone 6

tags :
Business Insider: H Apple από τα 132 στα 97 δολ λόγω της μείωσης της παραγωγής iphone 6
Από τα 132 δολάρια ΗΠΑ τον Ιούλιο 2015, η μετοχή της Apple κατρακύλησε σταδιακά μέχρι τα 97 δολάρια σήμερα
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσού Apple καθώς από το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα η μετοχή έχει υποχωρήσει -26%.
Συγκεκριμένα, από τα 132 δολάρια ΗΠΑ η μετοχή κατρακύλησε σταδιακά μέχρι τα 97 δολάρια σήμερα, με τους επενδυτές να παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στην ικανότητα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας του πλανήτη να συνεχίζει να παράγει τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν μοναδικά τα προϊόντα της και της χαρίζουν γιγαντιαίες πωλήσεις και τεράστια ανάπτυξη.

Business Insider: Η πορεία της μετοχής της Apple το 2015

bi apple stock

Ιδιαίτερα, οι επενδυτές ανησυχούν για το γεγονός ότι η Apple μείωσε την παραγωγή του μοναδικού κινητού της iPhone 6 και 6s - παράγει μόνο «φασόν», μέσω τρίτων εταιρειών στην Ασία - κάτι που αποκαλύπτει ότι ο φρενήρης ρυθμός αύξησης των πωλήσεών του από το πρώτο μοντέλο του μέχρι σήμερα ίσως τελικά και να μην είναι διατηρήσιμος.
Για πρώτη φορά, η Apple στο τρέχο πρώτο τρίμηνο 2016 ενδέχεται να πουλήσει λιγότερα iPhone σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, το οποίο δεν αποκλείεται να αποκαλύψει αξιόλογη υποχώρηση των πωλήσεών της.
Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης, ότι η πτώση των πωλήσεων iPhone ίσως διαρκέσει ολόκληρο το 2016.

Business Insider: Η πορεία των πωλήσεων του iPhone

bii apple iphone sales yoy growth 3q15

Το 2012 η μετοχή της Apple είχε δεχτεί ένα αντίστοιχα μεγάλο πλήγμα, καταγράφοντας υποχώρηση 40% σε μόλις έξι μήνες, με τους επενδυτές να αστειεύονται με τη σύντμηση της μετοχής στη Wall Street, παραφράζοντάς την από "AAPL" σε "CRAAPL", έχοντας πρόσκαιρα χάσει την πίστη τους στην ικανότητά της να ανακάμψει.
Τότε, για την πτώση είχε «κατηγορηθεί» η ανεπαρκής η αύξηση πωλήσεων του νέου για την εποχή μοντέλου iPhone 5s, που κρίθηκε ότι δεν ξεχώρισε αρκετά από το προηγούμενο μοντέλο.

Business Insider: Η πορεία της μετοχής της Apple αντικατοπτρίζει τις πωλήσεις iPhone

bi stock price apple

Μετά, ήρθε το - περισσότερο καινοτομικό, μεγαλύτερο, σε δύο μεγέθη - iPhone 6 και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, προκαλώντας την άνοδο της μετοχής της εταιρείας.
Όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη των αξιοθαύμαστων προϊόντων της εταιρείας, γνωρίζουν ήδη ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το στάδιο προ-παραγωγής του iPhone 7 - και ενός τρίτου, μικρότερου - αλλά και της δεύτερης έκδοσης του «έξυπνου» ρολογιού της εταιρείας, που θα ονομάζεται Apple Watch 2.
Κρίνοντας από την πορεία της μετοχής της Apple κατά το παρελθόν, το Business Insider καταλήγει ότι, ίσως αυτή να αποτελεί επενδυτική ευκαιρία στο τρέχον επίπεδό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης