Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (Ε.Ε.): Σοβαρή παραβίαση των διεθνών ψηφισμάτων του ΟΗΕ η δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Β. Κορέας

Mogherini (Ε.Ε.): Σοβαρή παραβίαση των διεθνών ψηφισμάτων του ΟΗΕ η δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Β. Κορέας
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας
Σοβαρή παραβίαση της διεθνούς υποχρέωσης της Βορείου Κορέας να μην κατασκευάσει πυρηνικά όπλα χαρακτηρίζει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini, τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Σε σημερινές δηλώσεις της η κ. Mogherini σημειώνει ότι «αν επιβεβαιωθεί, αυτή η ενέργεια αποτελεί σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας να μην παράγει ή να μην δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρεται σε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή συνιστά «απειλή στην ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Βορειοανατολικής Ασίας» και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να επαναλάβει έναν «αξιόπιστο και με νόημα» διάλογο με τη διεθνή κοινότητα και να «σταματήσει αυτή την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά».
Τέλος, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης