Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή επιστρέφει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

Η Αργεντινή επιστρέφει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
Ο πρωθυπουργός Mauricio Macri θα παραστεί στο Φόρουμ μαζί με έναν εκ των κυριοτέρων πολιτικών του αντιπάλων, τον Sergio Massa
Η Αργεντινή θα επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπως ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Mauricio Macri θα παραστεί στο Φόρουμ μαζί με έναν εκ των κυριοτέρων πολιτικών του αντιπάλων, τον Sergio Massa, σε μια προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στους επενδυτές.
Στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Massa, «αντάρτης» του κινήματος των Περονιστών, ήταν αντίπαλος του Macri στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο Macri κέρδισε τις εκ.λογές έναντι του εκλεκτού της απερχόμενης προέδρου Cristina Kirchner, Daniel Scioli, βάζοντας τέλος στην 12ετή παντοδυναμία της οικογένειας Kirchner.
Η νίκη του Macri σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Αργεντινή, με τον νέο πρόεδρο να έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων κόντρα στην πολιτική Kirchner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης