Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων – Πτωτικές πιέσεις ασκεί η πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων – Πτωτικές πιέσεις ασκεί η πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι από την τελευταία πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρειο Κορέα και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή αυξάνουν την αβεβαιότητα.
Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε την πυρηνική δοκιμή μετά τις αναφορές για σεισμό 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στην πολιτικά απομονωμένη χώρα.
Τα νέα ώθησαν χαμηλότερα τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλέστερα καταφύγια.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, με την κρίση αυτή να έχει προκαλέσει φόβους για τις συνομιλίες ειρήνης για τη Συρία, στις οποίες εμπλέκονται και οι δύο χώρες.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 1%, στις 10.196 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση επίσης 1%, στις 6.074,50 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι, καταγράφει απώλειες 1,02%, στις 4.491,30 μονάδες.
Αρνητικό το κλίμα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη IBEX 35 στη Μαδρίτη να κινείται χαμηλότερα κατά 1,04%, στις 9.236,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να διαπραγματεύεται στο -1,19% και τις 20.734,50 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,56%, στις 356,86 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης