Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο στη Ράκα της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο στη Ράκα της Συρίας
Με την κατηγορία της κατασκοπίας εκτελέστηκε η "Nisan Ibrahim"
Το Ισλαμικό Κράτος, (ISIS), εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο και συγκεκριμένα την Hassan, διεθνώς γνωστή με το ψευδώνυμο της «Nisan Ibrahim».
Η Hassan έγραφε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για τη ζωή υπό το ISIS και πολλές φορές κάλυπτε τις αεροπορικές επιδρομές.
Η Ruqia Hassan ήταν η Κούρδισσα ανεξάρτητη δημοσιογράφος.
Η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσής της παραμένει άγνωστη, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, τα ίχνη της χάθηκαν στις 21 Ιουλίου 2015.
Η είδηση της εκτέλεσής της έγινε γνωστή από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι ενημέρωσαν την οικογένειά της, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν την ακριβή ημερομηνία, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους η κατηγορία ήταν η κατασκοπία.
Σε μια από τις τελευταίες της δημοσιεύσεις η Hassan έδινε την δική της απάντηση στο ISIS, για την απόφαση των τζιχαντιστών να κόψουν την πρόσβαση στο ασύρματο διαδίκτυο, γράφοντας: "Εμπρός, κόψτε το ίντερνετ, τα περιστέρια-αγγελιοφόροι μας δεν θα παραπονεθούν".
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πέμπτη εκτέλεση δημοσιογράφου από το Ισλαμικό Κράτος, από τον Οκτώβριο του 2015.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης