Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Μπορώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης συνεργασίας – Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο

tags :
Rajoy (Ισπανία): Μπορώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης συνεργασίας – Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο
Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και τους Ciudadanos τόνισε ο Rajoy
Την εκτίμηση ότι μπορεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας διατύπωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Ο Rajoy, το κόμμα του οποίου εκλέχθηκε πρώτο στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (έλαβε το 28,72% των ψήφων) χωρίς όμως να καταφέρει να επιτύχει αυτοδυναμία, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο Cope Radio, πως δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην προσπάθεια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με το κόμμα των Σοσιαλιστών ή με τους Ciudadanos.
Στις δηλώσεις του ο Rajoy υποστήριξε πως η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει τη «μάχη» για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ υπογράμμισε αναφορικά με την περίπτωση της Καταλονίας (όπου και εκεί κατεγράφη αδυναμία σχηματισμού τοπικής κυβέρνησης) ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική πέρα από μια νέα εκλογική αναμέτρηση.
Επιπλέον, σημείωσε πως μια παραίτηση του από το πρωθυπουργικό αξίωμα προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν θα ήταν μια δημοκρατική εξέλιξη.
Σημειώνεται πως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, η Ισπανία έχει περιέλθει σε πραγματικό πολιτικό αδιέξοδο καθώς το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy, αν και πρώτο, συναντά αντιδράσεις από τους Σοσιαλιστές, τους Podemos και τους Ciudadanos για το σχηματισμό μιας ευρείας κυβέρνησης συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης