Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί ο El-Erian: Οι επενδυτές να αναμένουν έντονη μεταβλητότητα στις αγορές το 2016

tags :
Προειδοποιεί ο El-Erian: Οι επενδυτές να αναμένουν έντονη μεταβλητότητα στις αγορές το 2016
Το σημερινό (4/1) πτωτικό ράλι στις αγορές έρχεται ως συνέχεια του 2015, καθώς είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας για την ανάπτυξη και για τα γεωπολιτικά ζητήματα, υποστήριξε ο αναλυτής 
Να αναμένουν έντονη μεταβλητότητα τις αγορές το 2016 προειδοποίησε τους επενδυτές ο διακεκριμένος οικονομικός αναλυτής, Mohamed El-Erian, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό CNBC.
Ειδικότερα υπογράμμισε πως το 2016 ξεκίνησε με έντονη μεταβλητότητα, ενώ τα «σκαμπανεβάσματα» στις αγορές αναμένονται να είναι συχνό φαινόμενο φέτος.
Ο ίδιος συμβούλευσε τους επενδυτές να μάθουν να «παίζουν» με τους γρήγορους, απότομους ρυθμούς της αγοράς, τόσο καθοδικούς όσο και ανοδικούς, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντέξουν έντονη μεταβλητότητα.
«Αυτή τη χρονιά θα κερδίσουν όσοι μάθουν να αξιοποιούν την ανοδική και καθοδική μεταβλητότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υποστήριξε πως το σημερινό (4/1) πτωτικό ράλι στις αγορές έρχεται ως συνέχεια του 2015, καθώς είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας για την ανάπτυξη και για τα γεωπολιτικά ζητήματα.
Πάντως ο El-Erian εκτιμά ότι οι παγκόσμιες ανησυχίες δεν θα επηρεάσουν την πολιτική που σχεδιάζει να ασκήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve – Fed), αλλά αντιθέτως προβλέπει δύο αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2016. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης