Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία νέα επικίνδυνη ζώνη

tags :
World Bank: Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία νέα επικίνδυνη ζώνη
Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία «νέα επικίνδυνη ζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η εμπιστοσύνη των επενδυτών παίρνει την κατηφόρα.
Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Zoellick κάλεσε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χρέους τους, και σημείωσε ότι οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των τροφίμων και η αστάθεια στις αγορές εμπορευμάτων είναι δύο απειλητικοί παράγοντες για τους ευάλωτους πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μετατραπεί σε κρίση δημόσιου χρέους, με σοβαρές επιπτώσεις για τη Νομισματική Ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών», σημείωσε ο ίδιος.
«Η χώρα μου, τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να επιλύσουν τα ζητήματα του χρέους, των δαπανών, τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Zoellick.
Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κίνα, αναφέροντας ότι η χώρα μπορεί να προωθήσει ένα βελτιωμένο μοντέλο ανάπτυξης.  Η Κίνα μπορεί να γίνει μια «υψηλού εισοδήματος» χώρα στα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης