Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Hollande: Στο επίκεντρο η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η οικονομική ανάπτυξη

tags :
Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα Hollande: Στο επίκεντρο η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η οικονομική ανάπτυξη
Ο Hollande θα επιχειρήσει να πείσει τους Γάλλους ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μετά το «χτύπημα» στο Παρίσι
Η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η εντατικοποίηση της δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και η οικονομική ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της ανεργίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος που θα απευθύνει στο γαλλικό λαό ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η παρέμβαση του Hollande, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι διάρκειας 10 λεπτών, θα γίνει από την ίδια αίθουσα που απευθύνθηκε στους Γάλλους μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου, στο σαλόνι Ναπολέοντα ΙΙΙ της προεδρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Hollande θα επιχειρήσει να πείσει τους Γάλλους ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της κρίσης κατόπιν των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι.
Όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, τρεις θα είναι οι άξονες της ομιλίας του Hollande: «η προστασία και η ασφάλεια των Γάλλων πολιτών, τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας καθώς επίσης και η εντατικοποίηση της δράσης της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού κράτους», η οποία αποτελεί προτεραιότητα για τη γαλλική κυβέρνηση.
Επιπλέον, ο Hollande αναμένεται να εστιάσει και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ιδίως στο τι προτίθεται να πράξει κατά τους 17 υπόλοιπους μήνες της θητείας του.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στόχος του Hollande είναι να πείσει ότι ο ίδιος ζήλος που αναπτύσσεται στους κόλπους της κυβέρνησης στο μέτωπο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, απαιτείται και για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναζήτηση νέων οικονομικών λύσεων.
«Με άλλα λόγια αναμένεται με έμμεσο τρόπο να υποστηρίξει τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομίας Emanuel Makron, παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται από τη γαλλική αριστερά.
Στο τέλος του μηνύματος ο Francois Hollande αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση, ιδιαίτερα προς την αριστερή πτέρυγα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που είναι σοβαρά κλυδωνισμένη, ενάμισι μόλις χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές» αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης