Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Τι προβλέπει για ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά το 2016 – Η H. Clinton επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ

Economist: Τι προβλέπει για ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά το 2016 – Η H. Clinton επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve – Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια, όχι όμως σε βαθμό που να απειληθεί με εκτροχιασμό η οικονομία της χώρας
Τις πολιτικές και οικονομικές εκτιμήσεις του για τις χώρες της Βόρειας Αμερικής, ήτοι τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, το 2016 έδωσε στη δημοσιότητα το έγκριτο βρετανικό περιοδικό «Economist».
Αναλυτικότερα, ως προς τις ΗΠΑ, ο Economist σημειώνει ότι το σκηνικό θα μονοπωλήσουν οι προεργασίες για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2016, αλλά και οι ίδιες οι εκλογές.
Ο Barack Obama έχει εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει το αμερικανικό σύνταγμα και δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του προέδρου, ωστόσο υπάρχουν πολλοί διεκδικητές, τόσο από την πλευρά των Δημοκρατικών, όσο και από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων.
Το περιοδικό εκτιμά ότι η Hillary Clinton θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ.
Από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων το πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα αποτελεί «έκπληξη» αναφέρει, επίσης, ωστόσο δεν αναμένεται να είναι ούτε ο Jeb Bush, αλλά ούτε και ο Donald Trump.
Για τον τελευταίο σημειώνει, πάντως, ότι αν και δεν θα λάβει το χρίσμα, ο λόγος του θα έχει βαρύτητα ως προς το ποιος θα είναι τελικά ο αντιπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων.
Τέλος, εκτιμά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve – Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια, όχι όμως σε βαθμό που να απειληθεί με εκτροχιασμό η οικονομία της χώρας.

Embedded image permalink
Ως προς το Μεξικό, το περιοδικό «Economist» αναφέρει ότι ο μεταρρυθμιστικός ζήλος του προέδρου Enrique Peña Nieto, που «άνοιξε» τους κλειστούς τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, αναμένεται να δώσει τη θέση του στον εφαρμοστικό ζήλο, αλλά και στην προσπάθεια να αντικρουστούν οι πολιτικές πιέσεις μιας κοινωνίας θυμωμένης για τη δολοφονική κουλτούρα των συμμοριών και την αχαλίνωτη διαφθορά.
Την κυβέρνηση δεν βοηθά η επίμονη αδύναμη οικονομία, που υπέστη πλήγμα από τις τιμές του πετρελαίου, τη μείωση των εξαγωγών και τα δημοσιονομικά έσοδα.
Η μεξικανική οικονομία αναμένεται να διευκολυνθεί, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν σταδιακά.
Το περιοδικό σημειώνει, ακόμα, ότι ένα συνέδριο του ΟΟΣΑ για την ψηφιακή οικονομία θα λάβει χώρα στο Κανκούν του Μεξικό τον Ιούνιο του 2016.

Embedded image permalink

Τέλος, για τον Καναδά σημειώνει ότι ο Justin Trudeau, γιος πρώην πρωθυπουργού της χώρας, αλλά με μικρή εμπειρία, ξεκινά το 2016 ως ηγέτης της κυβέρνησης.
Εξελέγη με την υπόσχεση να αλλάξει άρδην την πολιτική που ασκείται στη χώρα, μετά τη δεκαετία υπό τον συντηρητικό Stephen Harper.
Ο Trudeau σχεδιάζει μια κεϋνσιανή ώθηση μέσω δημοσίων έργων, αλλά και υψηλότερης φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα.
Τα μέτρα θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου θα δώσουν ώθηση στις εξαγωγές. 

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης