Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Σε δρόμο ανάρρωσης η Ευρωζώνη το 2016 – Αγώνας επιβίωσης για το ευρωπαϊκό εγχείρημα

tags :
Handelsblatt: Σε δρόμο ανάρρωσης η Ευρωζώνη το 2016 – Αγώνας επιβίωσης για το ευρωπαϊκό εγχείρημα
Προσφυγική κρίση, άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων και δημοψήφισμα Brexit στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος το 2016
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται ενώπιον ενός αγώνα επιβίωσης διατυπώνει σε σημερινό (28/12) δημοσίευμά της η έγκριτη, γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα υποστηρίζει ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα βρίσκεται στον δρόμο της ανάρρωσης, ένας δρόμος, όμως, που θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Ζητούμενο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, είναι τόσο να μειωθεί η ανεργία, όσο και να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της.
Στο πλαίσιο αυτό, το ερώτημα που τίθεται είναι αν μέχρι την επόμενη ύφεση η Ευρωζώνη θα έχει προλάβει να έχει θωρακιστεί επανακτώντας πολύτιμο έδαφος δημοσιονομικά και νομισματικά.
Δυστυχώς το 2016 αναμένεται επιβράδυνση των μεταρρυθμιστικών ρυθμών, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Handelsblatt, προσθέτοντας πως «όπως και να έχει η ευρωκρίση δεν αναμένεται να διαδραματίσει τον επόμενο χρόνο τόσο σημαντικό ρόλο στις δημόσιες συζητήσεις στην Ευρώπη όσο το 2015».
Αντιθέτως, στο προσκήνιο θα βρεθούν η προσφυγική κρίση, η ενίσχυση των λαϊκιστικών και αντιευρωπαϊκών κομμάτων στις μεγάλες χώρες της ΕΕ, αλλά και το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
«Όλα δείχνουν ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα βρίσκεται ενώπιον ενός αγώνα επιβίωσης», καταλήγει η εφημερίδα, καθιστώντας σαφές πως «ο αγώνας αυτός δεν θα γίνει ευκολότερος αν η Ευρώπη αποδεχθεί την συνεχιζόμενη οικονομική παρακμή αντί να εφαρμόσει αποφασιστικά μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης