Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόσωπο της χρονιάς για το Γαλλικό Πρακτορείο η Angela Merkel, στη λίστα και οι Τσίπρας - Βαρουφάκης

Πρόσωπο της χρονιάς για το Γαλλικό Πρακτορείο η Angela Merkel, στη λίστα και οι Τσίπρας - Βαρουφάκης
Το AFP επέλεξε τη γερμανίδα Καγκελάριο λόγω των χειρισμών της στην προσφυγική και την ελληνική κρίση
Την Angela Merkel επέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ως πρόσωπο του 2015, ενώ στη σχετική λίστα με τους «επιλαχόντες υποψηφίους» συμπεριλαμβάνονται και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρώην υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως επισημαίνει το AFP, επέλεξε τη γερμανίδα καγκελάριο λόγω των χειρισμών της στην προσφυγική, αλλά και την ελληνική κρίση.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνουν την όγδοη θέση, καθώς «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος ήταν πρώτος το 2014, ενώ τρίτος κατετάγη ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στην τέταρτη θέση το AFP έχει περιλάβει τους κατοίκους του Παρισιού, που δεν νικήθηκαν από τον φόβο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Charlie Hebdo, αλλά και τα χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.
Πέμπτος στη λίστα βρίσκεται ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Abu Bakr al-Baghdadi, στην έκτη η Aung San Suu από την Μιανμάρ, στην έβδομη ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και δυνητικά διεκδικητής της προεδρίας των ΗΠΑ, Donald Trump.
Στην ένατη θέση το AFP τοποθετεί τον έκπτωτο πρόεδρο της FIFΑ, Sepp Blatter, ενώ την τελευταία θέση μοιράζονται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry και ο Ιρανός ομόλογός του Mohammad Javad Zarif.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης