Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu (Τουρκία): Κατηγορεί για προδοσία το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, μετά την καταδίκη της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους

Davutoglu (Τουρκία): Κατηγορεί για προδοσία το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, μετά την καταδίκη της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους
Στήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει πολίτες στη Συρία είναι προδοσία, όχι μόνο ενάντια στην Τουρκία, αλλά και ενάντια στην ανθρωπότητα, τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός
Για προδοσία κατηγόρησε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ο τούρκος πρωθυπουργός, Ahmet Davutoglu, μετά τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης, παρά την ένταση στις σχέσεις Άγκυρας – Μόσχας εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο επικεφαλής του HDP, Selahattin Demirtas, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov και σε δηλώσεις του μετά στον Τύπο καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος.
«Από τις πρώτες ημέρες, δηλωθήκαμε ως κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα και γι' αυτό δεν υποστηρίζουμε την θέση επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία», σημείωσε ο Demirtas, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός κατά την άφιξή του στη Μόσχα.
Ο Davutoglu κατηγόρησε το HDP ότι συμμαχεί με οποιονδήποτε η Τουρκία έχει κρίση, προσθέτοντας ότι αυτό που είπε ο Demirtas στη Μόσχα ότι ήταν κακό που η Τουρκία κατάρριψε το ρωσικό αεροσκάφος είναι προδοσία.
Ο τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πρώτη υποχρέωση σε αυτές τις στιγμές είναι να υψώσουμε τη φωνή ενάντια στη ρωσική βιαιότητα, προσθέτοντας ότι στήριξη της Ρωσίας ενώ σκοτώνει πολίτες στη Συρία είναι προδοσία, όχι μόνο ενάντια στην Τουρκία, αλλά και ενάντια στην ανθρωπότητα.
Το χάσμα μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του HDP έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.
Ο Demirtas κατηγορεί την Άγκυρα ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τους κούρδους μαχητές παρά να αντιταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Σημειώνεται ότι ο Lavrov διαβεβαίωσε τον Demirtas ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Κούρδους που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ιρακινοί και σύροι κούρδοι μεταξύ εκείνων που αντιστέκονται στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης