Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες για τις επιχειρήσεις το 2015 – Ηγέτιδα η Δανία

tags :
Forbes: Οι σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες για τις επιχειρήσεις το 2015 – Ηγέτιδα η Δανία
Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του top 25 - Υποχώρησαν κατά τέσσερις θέσεις οι ΗΠΑ, στην 22η θέση
Παρά την υποτονική οικονομία της Ευρώπης, οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου κυριαρχούν στη λίστα του περιοδικού Forbes για τις καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις το 2015, με τη Σκανδιναβία ειδικότερα να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του Top 25, με τη Δανία να έρχεται πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για επιχειρήσεις.
Η εικόνα όμως δεν είναι το ίδιο λαμπερή και για τις ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στην 22η θέση, διολισθαίνοντας τέσσερις θέσεις.
Όπως σημειώνει το περιοδικό Forbes, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εδώ και έξι χρόνια πτωτική πορεία τους, ήτοι από το 2009, όταν τότε βρίσκονταν στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.
Οι ΗΠΑ αποτελούν την οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου, με την μεγαλύτερη οικονομία ύψους 17,4 τρισ. δολαρίων (δεύτερη έρχεται η Κίνα με 10,4 τρισ. δολ.).
Από την άλλη πλευρά, η Δανία έχει έρθει πρώτη σε έξι από τις 10 ετήσιες εκδόσεις του περιοδικού Forbes για τη λίστα των καλύτερων χωρών για επενδύσεις.
Η αξίας 341 δισ. δολαρίων οικονομία της Δανίας έχει υπάρξει απαθής τελευταία, αναπτυσσόμενη μόλις κατά 1,1% πέρυσι ενώ και το 2015 δεν αναμένεται να τα πάει καλύτερα.
Η μείωση στα έσοδα από τις εξαγωγές υπήρξε ο κύριος ένοχος, όμως η χώρα είναι σε θέση για μια ισχυρή οικονομική δραστηριότητα εν όψει.
Το χρηματιστήριο της Δανίας είναι ενθουσιασμένο με τις προοπτικές της χώρας, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη 34% τους τελευταίους 12 μήνες.
Στη δεύτερη θέση συναντάται η Νέα Ζηλανδία.
Η ύψους 201 δισ. δολ. οικονομία της είναι η μικρότερη μεταξύ των δέκα πρώτων στη σχετική λίστα, όμως είχε πολύ καλές επιδόσεις, αναπτυσσόμενη κατά 3,3% πέρυσι.
Η χώρα προσφέρει ένα διαφανές και σταθερό επιχειρηματικό κλίμα που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα.
Η οικονομία της είναι στενά συνδεδεμένη με αυτήν της Αυστραλίας.
Τις πέντε πρώτες χώρες της λίστας συμπληρώνουν κατά σειρά η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Σουηδία.
Όπως σημειώνει το Forbes, ενώ οι ΗΠΑ υποχώρησαν κατά τέσσερις θέσεις, οι επόμενες τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βελτίωσαν όλες τη θέση τους.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία ανέβηκαν τρεις θέσεις, στο Νο 10 και 23 αντίστοιχα.
Η Γερμανία βελτίωσε τη θέση της κατά δύο βαθμίδες, στο νούμερο 18 και η Κίνα από το νούμερο 97 έφθασε στο 94.
Η φτωχή κατάταξη της Κίνας μπορεί να αποδοθεί στη χαμηλή βαθμολογία της στην προσωπική και νομισματική ελευθερία, όπως και στην επενδυτική προστασία.
Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκεται ένας αριθμός αναδυόμενων αγορών, που πλήττονται από υψηλά επίπεδα διαφθοράς και περιορισμένων ελευθεριών, με το Τσαντ να κατατάσσεται τελευταίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης