Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soini (ΥΠΕΞ Φινλανδίας): H Φινλανδία δεν θα έπρεπε να είχε ενταχθεί ποτέ στην Ευρωζώνη

Soini (ΥΠΕΞ Φινλανδίας): H Φινλανδία δεν θα έπρεπε να είχε ενταχθεί ποτέ στην Ευρωζώνη
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η στήριξη στο ενιαίο νόμισμα έχει υποχωρήσει στο 54%, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που βιώνει η χώρα
Την εκτίμηση ότι η Φινλανδία δεν θα έπρεπε να είχε ενταχθεί ποτέ στην ενιαία νομισματική ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και γνωστός ευρωσκεπτικιστής, Tim Soini, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, ο Soini, αρχηγός του κόμματος των Finns, ένα από τα τρία που συμμετέχουν στην κυβέρνηση της Φινλανδίας, επεσήμανε ότι η χώρα θα μπορούσε να καταφύγει σε υποτιμήσεις του νομίσματός της αν δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης.
Το Bloomberg σημειώνει πως η φινλανδική οικονομία αναμένεται να αναδειχθεί στην πιο αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών για να αναγκάσει την κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα για το ζήτημα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η στήριξη στο ενιαίο νόμισμα έχει υποχωρήσει στο 54%, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που βιώνει η χώρα.
Η συζήτηση για το ζήτημα «θα φουντώσει» ανέφερε ο Soini, ο οποίος προειδοποίησε ωστόσο ότι «το δημοψήφισμα δεν θα φέρει λύσεις εδώ και τώρα» στα οικονομικά προβλήματα της Φινλανδίας.
«Το γεγονός είναι πως η Φινλανδία είναι μέλος του ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές δεν αναμένεται το Finlandexit, δεν αναμένεται δηλαδή να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης