Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Moody's υποβάθμισε την Toshiba στην κατηγορία «junk»

tags :
H Moody's υποβάθμισε την Toshiba στην κατηγορία «junk»
H υποβάθμιση αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση από την ιαπωνική εταιρεία του διαρθρωτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων και των οικονομικών προβλέψεών της
Στην κατηγορία «junk» («σκουπίδια») υποβάθμισε την Toshiba ο οίκος αξιολόγησης Moody's, μια απόφαση που ελήφθη μετά την ανακοίνωση από την ιαπωνική εταιρεία του διαρθρωτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, αλλά και των οικονομικών προβλέψεών της.
Ειδικότερα, η Moody's υποβάθμισε σε Β1 από Βa2 το χρέος μειωμένης εξασφάλισης της Toshiba και την πιστοληπτική της ικανότητα στο Βa2 από Βaa3.
Όπως αναφέρει, η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του διαρθρωτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων της εταιρείας και των οικονομικών της προβλέψεων και προσθέτει ότι η ανακοίνωση υποδηλώνει ότι τα έσοδα και οι ταμειακές ροές θα είναι σημαντικά κατώτερα των προηγούμενων προσδοκιών μας.
Εκτιμούμε, σημειώνει η Moody's, ότι η μόχλευση της Toshiba θα παραμείνει υψηλή για μια παρατεταμένη περίοδο, δεδομένου ότι τα κόστη αναδιάρθρωσης θα είναι μεγαλύτερα προηγούμενων εκτιμήσεών μας και οι προσδοκίες μας για βελτίωση των εσόδων, αν υπάρχουν, για κάθε επιχειρηματικό τομέα θα είναι πολύ σταδιακή ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση.
Σημειώνεται ότι η Toshiba ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημίες 4,5 δισ. δολ., μετά την αποκάλυψη λογιστικού σκανδάλου 1,3 δισ. δολ.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την πώληση του εργοστασίου τηλεοράσεών της στην Ινδονησία, καθώς και ότι μακροπρόθεσμα οι συνολικές περικοπές θα φθάσουν τις 10.000, περιλαμβανομένων αυτών που είχαν προαναγγελθεί νωρίτερα και αυτών που προβαίνουν σε εθελούσια πρόωρη συνταξιοδότηση.
Οι μετοχές της εταιρείας, ύστερα από μια πτώση της τάξης του 10% τη Δευτέρα, σήμερα κατέγραψαν νέα βουτιά 12%, οδεύοντας από το τριετές ναδίρ στο χαμηλότερο επίπεδο εξαετίας, ήτοι από τον Μάρτιο του 2009.
Η χρηματιστηριακή αξία της Toshiba έχει υποχωρήσει περίπου κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε δύο ημέρες, στα 223,5 δισ. γεν ανά μετοχή.
Η Toshiba είχε τη χειρότερη επίδοση στον δείκτη Nikkei 225 για δεύτερη συνεχή ημέρα την Τρίτη.
Για το 2015, ένα έτος που καθορίστηκε από το λογιστικό σκάνδαλο του 1,3 δισ. δολαρίων, οι μετοχές της υποχωρούν περίπου κατά 56%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης