Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο Renzi (Ιταλία) υποστηρίζει ότι η λιτότητα ρίχνει λάδι στη φωτιά του λαϊκισμού - Κατηγορεί την Γερμανία

FT: Ο Renzi (Ιταλία) υποστηρίζει ότι η λιτότητα ρίχνει λάδι στη φωτιά του λαϊκισμού - Κατηγορεί την Γερμανία
Η δημαγωγία, η απάθεια και ο λαϊκισμός είναι δυνατόν να ηττηθούν «ποντάροντας» στην ανάπτυξη και στην απασχόληση μια νέας κοινωνικής Ευρώπης
Λάδι στη φωτιά του λαϊκισμού φέρονται να ρίχνουν οι γερμανικής έμπνευσης πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη, οδηγώντας σε πολιτική παράλυση και εκλογικές απώλειες τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η δημαγωγία, η απάθεια και ο λαϊκισμός είναι δυνατόν να ηττηθούν «ποντάροντας» στην ανάπτυξη και στην απασχόληση μια νέας κοινωνικής Ευρώπης.
Αυτα αναφέρει σε συνέντευξή του με την εφημερίδα Financial Times o Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi μία μόλις ημέρα μετά την σημαντική απώλεια κοινοβουλευτικής ισχύος του κεντροδεξιού Mariano Rajoy στις ισπανικές εκλογές.
«Δεν γνωρίζω τί θα συμβεί στον φίλο μου Mariano, αλλά ξέρω ότι αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή δρώντας ως πιστοί σύμμαχοι της πολιτικής της αυστηρότητας δίχως ανάπτυξη, έχουν χάσει τη δουλειά τους», τονισε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι αυτό συνέβη στη Βαρσοβία, στην Αθήνα, στη Λισαβόνα «και τώρα μένει να δούμε τί θα γίνει στη Μαδρίτη».
Ο Renzi ανέφερε ότι τρέφει εκτίμηση για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, αλλά πρόσθεσε «ας είμαστε ειλικρινείς... η Ευρώπη πρέπει να υπηρετεί και τις 28 χώρες, όχι μόνον μία».
Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «διπλά στάνταρντ» ενάντια στην Ιταλία, συχνά προς όφελος της Γερμανίας, κάνοντας μνεία στην καθυστέρηση του αγωγού South Stream λόγω γερμανικών αντιρρήσεων και την ταυτόχρονη αναβίωση του ρωσο-γερμανικού North Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης