Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Η bull market στις αμερικανικές μετοχές δεν έχει τελειώσει - Κέρδη για τον S&P 500 το 2016

tags :
CNN Money: Η bull market στις αμερικανικές μετοχές δεν έχει τελειώσει - Κέρδη για τον S&P 500 το 2016
Αύξηση του S&P 500 στις 2.194 μονάδες προβλέπουν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του CNN Money 
Την εκτίμηση ότι η bull market στις αμερικανικές μετοχές δεν έχει «πεθάνει» ακόμα διατυπώνει το έγκριτο δίκτυο CNN Money.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αγοράς, που ερωτήθηκαν από το δίκτυο, εκτιμούν ότι οι αμερικανικές μετοχές θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους από την πολιτική της Fed και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και θα αγγίξουν νέα υψηλά το 2016.
Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, προβλέπουν αύξηση του S&P 500 στις 2.194 μονάδες.
Προβλέπουν, δηλαδή, ότι ο S&P 500 και η πορεία του θα ανακάμψουν σε σύγκριση με το τρέχον έτος, κατά το οποίο βρίσκεται (προς το παρόν) στο -2%, καταγράφοντας τη χειρότερη πορεία από το 2008.
«Πιστεύουμε ότι η κυκλική bull market έχει ακόμα “χώρο” να τρέξει και θα έχει καλές αποδόσεις το 2016», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Scott Wren της Wells Fargo.
Όσοι εκτιμούν ότι οι μετοχές θα κινηθούν ανοδικά το 2016, υποστηρίζουν ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιχειρηματικές και καταναλωτικές δαπάνες.
Εκτιμούν μάλιστα ότι τα επιχειρηματικά κέρδη θα ενισχυθούν, ασκώντας θετικές πιέσεις στις τιμές των μετοχών.
«Τα καλά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά», είπε ο Phil Blancato, διευθύνων σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που είναι θετικά εδώ και δύο μήνες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δείκτη μισθών και τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια έχουν δημιουργήσει ένα ανθεκτικό περιβάλλον για τους καταναλωτές, που θα οδηγήσει ψηλότερα την αμερικανική οικονομία. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης