Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στο ιστορικό ρεκόρ των άνω των 60 εκατ. ο αριθμός των προσφύγων και εκτοπισμένων παγκοσμίως το 2015

ΟΗΕ: Στο ιστορικό ρεκόρ των άνω των 60 εκατ. ο αριθμός των προσφύγων και εκτοπισμένων παγκοσμίως το 2015
Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ να είναι οι χώρες που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων το πρώτο μισό του 2015, φθάνοντας σχεδόν το 1 εκατ. αιτήσεις
Ο αριθμός των ατόμων που εκτοπίστηκαν βιαίως ανά τον κόσμο είναι πιθανόν να ξεπεράσει κατά πολύ το ιστορικό υψηλό των 60 εκατ. το 2015, κυρίως λόγω του πολέμου στη Συρία, καθώς και άλλων παρατεταμένων συγκρούσεων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο ΟΗΕ.
Στα εκτιμώμενα στοιχεία περιλαμβάνεται 20,2 εκατ. πρόσφυγες που τρέπονται σε φυγή από πολέμους και διώξεις, ο μεγαλύτερος αριθμός από το 1992, αναφέρεται σε έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγές (UNCHR).
Οι αιτήσεις ασύλου σχεδόν 2,5 εκατ. ατόμων ακόμη εκκρεμούν, με τη Γερμανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να είναι οι χώρες που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων το πρώτο μισό του 2015, φθάνοντας σχεδόν το 1 εκατ. αιτήσεις.
«Το 2015 είναι σε πορεία να δει τον αριθμό των βιαίως εκτοπισμένων παγκοσμίως να ξεπερνά τα 60 εκατ. για πρώτη φορά –1 σε κάθε 122 ανθρώπους είναι σήμερα κάποιος που έχει αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή από το σπίτι του», επισημαίνεται στην έκθεση.
Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2014, ο αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως ανερχόταν σε 59,5 εκατομμύρια.
Εκτιμάται ότι 34 εκατ. άτομα εκτοπίστηκαν μέχρι τα μέσα του έτους, σχεδόν 2 εκατ. περισσότερα από το ίδιο διάστημα του 2014, ενώ η Υεμένη, όπου ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος τον Μάρτιο, ήταν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πρόσφατα ξεριζωμένων ανθρώπων, που έφθασαν τις 933.500 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης