Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίρνει πίσω τις δηλώσεις του στην Guardian ο Gruevski (πρωθ. ΠΓΔΜ) - Για προβοκάτσια κατηγορεί την εφημερίδα

tags :
Παίρνει πίσω τις δηλώσεις του στην Guardian ο Gruevski (πρωθ. ΠΓΔΜ) - Για προβοκάτσια κατηγορεί την εφημερίδα
«Πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση» αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, απευθυνόμενος στην βρετανική εφημερίδα Guardian
Ενώ για αρκετές ώρες, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας στην βρετανική εφημερίδα, με τον τίτλο ότι εμφανίζεται έτοιμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας του, αργά το απόγευμα, με ανακοίνωση του o Nikola Gruevski, επιτίθεται στην εφημερίδα και την κατηγορεί για προβοκάτσια.
Μιλώντας αρχικά στην Guardian, δήλωσε: «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση», ωστόσο παρέπεμψε την οριστική εξεύρεση λύσης στην επιλογή διενέργειας δημοψηφίσματος.
«Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν βρούμε μια λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες και να οργανώσουμε δημοψήφισμα.
Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρούμε μια λύση και μετά από αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι αυτό σωστό ή λάθος;», πρόσθεσε.
Αρκετές ώρες αργότερα, έντονη ήταν η αντίδραση του για τον τίτλο της εφημερίδας, την οποία κατηγόρησε για προβοκάτσια.
Στοχοποίησε την εφημερίδα, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί «το καλό της διαδικασίας και παρουσιάζει ψευδείς αποκλειστικότητες, προωθώντας τη δική της ατζέντα».
«Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς την Guardian.
Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση.
Αυτό είναι σαφές.
Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό.
Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες», ανέφερε ο Nikola Gruevski σε γραπτή του δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης