Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Μια σειρά από αναδυόμενες οικονομίες θα πληγούν από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed

tags :
CNN Money: Μια σειρά από αναδυόμενες οικονομίες θα πληγούν από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed
Ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed θα έχει αρνητική επίδραση σε πλειάδα οικονομιών
Ολόκληρος ο κόσμος των επενδύσεων αναμένει σε λίγες ώρες τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed να προβλέπεται ότι θα προκαλέσει οικονομική ζημία σε κάποιες χώρες.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNN Money, σύμφωνα με το οποίο χώρες όπως η Τουρκία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Μαλαισία, η Νότιος Αφρική, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και η Νιγηρία πρόκειται να επηρεαστούν αρνητικά από τις αναμενόμενες εξελίξεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Για παράδειγμα, λόγω του εμπορικού της ελλείμματος η Τουρκία αναμένεται να πληγεί από ένα ισχυρότερο δολάριο, επηρεάζοντας τόσο τις εισαγωγές, όσο και τις εξαγωγές της.
Επιπλέον, ο τουρκικός τραπεζικός τομέας βασίζεται υπερβολικά στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό των τραπεζών της στο εξωτερικό σε δολάρια ΗΠΑ - ανέρχεται σε 125 δισ. δολάρια ΗΠΑ - που θα αυξηθεί εκ των πραγμάτων.
Η Νότιος Αφρική ήδη πληρώνει το τίμημα του ισχυρότερου δολαρίου, έχοντας δανειστεί μεγάλα ποσά σε δολάριο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η συρρίκνωση του - βασικού για την οικονομία της - τομέα εξόρυξης.
Χώρες παραγωγής εμπορευματικών αγαθών όπως η Ρωσία, η Βενεζουέλα και η Νιγηρία θα πληγούν λόγω του ισχυρού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης