Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber: Η Fed ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια ακριβώς την ακατάλληλη στιγμή

Faber: Η Fed ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια ακριβώς την ακατάλληλη στιγμή
«Για κανένα λόγο δεν θα χαρακτήριζα ελκυστικές τις αμερικανικές μετοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επενδυτής 
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve – Fed) είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκιά της την ακριβώς ακατάλληλη στιγμή, εξέφρασε ο επενδυτής Marc Faber, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Ειδικότερα, ο Faber υποστήριξε ότι σε αντίθεση με την εντύπωση που έχει δοθεί, ότι η αμερικανική οικονομία , αλλά και η παγκόσμια οικονομία βελτιώνονται με αργούς ρυθμούς, «η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί κατά πολύ και πολλές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση ή εισέρχονται σε ύφεση».
Ο Faber εκτιμά πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της, κατά 0,25%, εντούτοις υπογραμμίζει πως «δεδομένων των οικονομικών προοπτικών είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή».
Παράλληλα, ο επενδυτής σημείωσε ότι και οι προοπτικές για τις αμερικανικές μετοχές είναι αδύναμες.
«Για κανένα λόγο δεν θα χαρακτήριζα ελκυστικές τις αμερικανικές μετοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «είναι ακριβές και τα κέρδη τους μειώνονται, ενώ τα επιτόκια αυξάνονται».
Ο Faber έχει bearish οπτική για τις αμερικανικές μετοχές εδώ και χρόνια, ενώ αυτές σημείωναν κέρδη.
Ερωτηθείς σχετικά με το που βλέπει ευκαιρίες, ο Faber υπέδειξε την Ασία, κάνοντας ειδική αναφορά στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ινδία, το Λάος και τη Μιανμάρ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης