Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Αυστρία): Η Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί 50.000 πρόσφυγες από την Τουρκία

Faymann (Αυστρία): Η Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί 50.000 πρόσφυγες από την Τουρκία
Κάλεσε τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. να στηρίξουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί μελλοντικά 40-50.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Τουρκία πληροί τους όρους που έχουν τεθεί από το κοινό Σχέδιο Δράσης με την Ε.Ε., τόνισε με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο αυστριακός καγκελάριος, Werner Faymann.
Όπως ανέφερε, «αν μελλοντικά η φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία λειτουργεί έτσι ώστε να έρχονται από εκεί μόνο λίγοι πρόσφυγες προς την Ε.Ε., θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να είναι έτοιμοι να δεχτούν με νόμιμο τρόπο περίπου 40-50.000 ανθρώπους, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες».
«Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη και επιπλέον η Ε.Ε. να πάρει κι άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία», πρόσθεσε και κάλεσε τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. να στηρίξουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία.
«Πρέπει αν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες παίρνοντας πρόσφυγες από την Τουρκία. Αν μια χώρα της Ε.Ε. είναι πρόθυμη να πάρει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία, θα μπορούσε κανείς τότε να σκεφτεί αυτή η χώρα να πρέπει να πάρει αναλογικά λιγότερους πρόσφυγες από την Ιταλία και την Ελλάδα», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης