Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Juncker - Dijsselbloem στη Γερμανία - «Προτεραιότητα η δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης καταθέσεων»

Μήνυμα Juncker - Dijsselbloem στη Γερμανία - «Προτεραιότητα η δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης καταθέσεων»
Μία πανευρωπαϊκή εγγύηση για τους καταθέτες θεωρείται από πολλούς, ως αναγκαίο συμπλήρωμα στα υφιστάμενα εθνικά πλαίσιο εγγυήσεων
Η δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για να τονωθεί η οικονομία της Ευρωζώνης, τόνισαν ο Πρόεδρος τηςΚομισιόν, Jean Claude Juncker και ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, πιέζοντας για την επίτευξη συμφωνίας, στην οποία είναι σθεναρά αντίθετη η Γερμανία.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η σύσταση και ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης θα είναι πιο σημαντική για την οικονομική ανάκαμψη τώρα από οποιαδήποτε άλλα σχέδια», δήλωσε ο Dijsselbloem μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Τι θα μπορούσε να είναι πιο επείγον από την προστασία των αποταμιεύσεων των πολιτών μας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο τραπεζικό σύστημα;» διερωτήθηκε ο Juncker, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για την επίτευξη γρήγορης συμφωνίας για το θέμα αυτό.
Μία πανευρωπαϊκή εγγύηση για τους καταθέτες θεωρείται από πολλούς, ως αναγκαίο συμπλήρωμα στα υφιστάμενα εθνικά πλαίσιο εγγυήσεων, τα οποία σε ορισμένες χώρες μπορεί να μην αρκούν για να προστατεύσουν τις καταθέσεις έως τις 100.000 ευρώ, όπως απαιτούν οι κανόνες της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ωστόσο το σχέδιο προσκρούει στις αντιρρήσεις της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης