Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Επιβάλλει ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία – Θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου

Δανία: Επιβάλλει ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία – Θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου
Η απόφαση ελήφθη μετά τους ελέγχους ταυτότητας που διενεργεί η Σουηδία στη γέφυρα Oresund που συνδέει τη Δανία και τη Σουηδία
Την επιβολή ελέγχων στα σύνορά της με τη Γερμανία αποφάσισε η Δανία, ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου 2016, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Lars Lokke Rasmusen, μετά τη διενέργεια επισήμως πλέον από τη Σουηδία, ελέγχων ταυτότητας στη γέφυρα Oresund, που συνδέει τη Δανία και τη Σουηδία.
Προκειμένου να ανακόψει τη ροή των αιτούντων άσυλο, η Σουηδία θέσπισε τους συνοριακούς ελέγχους στη γέφυρα του Oresund τοn Νοέμβριο.
Από το επόμενο έτος, η σκανδιναβική χώρα θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα με την εισαγωγή ελέγχων ταυτότητας και να στέλνει πίσω στη Δανία όσους δεν έχουν χαρτιά.
Η yπουργός Μετανάστευσης της Δανίας, Inger Støjberg, εκτιμά ότι οκτώ στους δέκα αιτούντες άσυλο που θέλουν να πάνε στη Σουηδία θα πρέπει τότε να παραμείνουν στο δανικό έδαφος.
Ο Rasmusen, ως εκ τούτου, εξετάζει την εισαγωγή συνοριακών ελέγχων στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, προκειμένου να αποθαρρύνει τους αιτούντες άσυλο να ταξιδέψουν στη Δανία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, όλοι οι γείτονες της Δανίας έχουν εισάγει συνοριακούς ελέγχους: Νορβηγία, Σουηδία και Γερμανία.
Οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. δεν επιτρέπονται βάσει των κανόνων του Σένγκεν, αλλά πολλά κράτη μέλη έχουν εισαγάγει πρόσφατα προσωρινά το μέτρο, που αναφέρεται σε ειδική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κρίσης των προσφύγων.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο δανός πρωθυπουργός είπε ότι η Κοπεγχάγη «πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που Σουηδία μας έφερε».
«Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση. Οι Σουηδοί αποφάσισαν να εισαγάγουν ελέγχους ταυτότητας μετά την επιβολή συνοριακών ελέγχων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Υπάρχει ένας λόγος να είμαστε δυσαρεστημένοι γι' αυτό», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης