Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε θετικό έδαφος ο δείκτης τιμών καταναλωτή για πρώτη φορά ύστερα από 4 μήνες τον Νοέμβριο – Διαμορφώθηκε στο +0,1%

Βρετανία: Σε θετικό έδαφος ο δείκτης τιμών καταναλωτή για πρώτη φορά ύστερα από 4 μήνες τον Νοέμβριο – Διαμορφώθηκε στο +0,1%
Η κεντρική τράπεζα της χώρας εκτιμά ότι η αύξηση των τιμών θα είναι κάτω του 1% μέχρι το δεύτερο ήμισυ του 2016 και θα φθάσει στον στόχο του 2% μόνο στα τέλη του 2017
Σε θετικό έδαφος διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία τον Νοέμβριο για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις μήνες, αν και ακόμη παραμένει μακριά από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο +0,1% τον Νοέμβριο, αφού υποχώρησε κατά 0,1% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας, ONS.
Ο δομικός πληθωρισμός, όπου εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, επιταχύνθηκε στο 1,2% από το 1,1%.
Τα στοιχεία έρχονται μετά την προειδοποίηση από αξιωματούχους της Bank of England νωρίτερα αυτό τον μήνα για αδύναμο πληθωρισμό, που επηρεάζει την ανάπτυξη των μισθών.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας εκτιμά ότι η αύξηση των τιμών θα είναι κάτω του 1% μέχρι το δεύτερο ήμισυ του 2016 και θα φθάσει στον στόχο του 2% μόνο στα τέλη του 2017.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές, ενώ εκτιμούν ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, θα αυξήσει τα επιτόκια αύριο, Τετάρτη, προβλέπουν ότι η BoE θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης