Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Η Ρωσία πλέον σχεδιάζει το 2016 με το πετρέλαιο στα 30 δολάρια ανά βαρέλι

Siluanov (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Η Ρωσία πλέον σχεδιάζει το 2016 με το πετρέλαιο στα 30 δολάρια ανά βαρέλι
Το έλλειμμα του ρωσικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 3% το 2016
Η Ρωσία ετοιμάζεται για την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στο επίπεδο των 30 δολαρίων ΗΠΑ το 2016 - λόγω και της επικείμενης διάθεσης ιρανικού πετρελαίου στην αγορά - όπως ανέφερε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015.
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι οι χαμηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» θα κυριαρχήσουν το 2016 και «είναι πιθανόν, ότι σε κάποιες περιόδους οι τιμές του πετρελαίου θα βρεθούν στα 30 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι».
Για τη Ρωσία, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική, με δεδομένο ότι οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου που πραγματοποιεί, εισφέρουν περίπου το ήμισυ των εσόδων της κεντρικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, ο ρωσικός προϋπολογισμός για το 2016 - καταρτίστηκε πριν από την κατακρήμνιση των τιμών του πετρελαίου - βασίζεται στην υπόθεση ότι το πετρέλαιο θα βρίσκεται στα 50 δολάρια, γεγονός που τώρα προκαλεί ανατροπές στις ρωσικές δαπάνες.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολους καιρούς», είπε ο Siluanov, ο οποίος προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 3% του ΑΕΠ το 2016, που αποτελεί το μέγιστο επίπεδο που φέρεται διατεθειμένος να αποδεχθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Η Ρωσία, η Βενεζουέλα και η Νιγηρία ασκούν πιέσεις στο διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC να μειώσει την παραγωγή του, η οποία προς το παρόν παραμένει αμετάβλητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης