Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 35 δολ. το αργό, έχασε τα 37 δολ. το Brent

Διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 35 δολ. το αργό, έχασε τα 37 δολ. το Brent
Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), σε περίπτωση που η τιμή του αργού πετρελαίου δεν αυξηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου για έβδομη συνεχή συνεδρίαση σήμερα, Δευτέρα, και μάλιστα τις τελευταίες ώρες οι απώλειες διευρύνονται, με το Brent να κινδυνεύει να χάσει και το επίπεδο των 37 δολαρίων το βαρέλι.
Ειδικότερα, περί τις 14:45 ώρα Ελλάδος, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 2,65%, στα 34,70 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο Brent σημειώνει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 3,90%, υποχωρώντας κάτω από τα 37 δολάρια, στα 36,83 δολ. το βαρέλι.
Αρνητικά έχουν συμβάλει οι δηλώσεις του υφυπουργού Πετρελαίου για διεθνείς και εμπορικές σχέσεις του Ιράν, Amir Hossein Zamaninia, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση» το Ιράν να καθυστερήσει τα σχέδιά του για αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου, ακόμη και αν οι τιμές υποχωρούν.
Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που είχαν να ειδωθούν από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς ο ΟΠΕΚ άφησε ελεύθερο το όριο παραγωγής πετρελαίου στην τελευταία συνεδρίασή του. προκειμένου να υπερασπιστεί τα μερίδια αγοράς του, τροφοδοτώντας ρεκόρ προσφοράς αργού πετρελαίου στις αγορές.
Η υπερπροσφορά θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016, καθώς η ζήτηση θα επιβραδύνει και με τον ΟΠΕΚ να εμφανίζεται αποφασισμένος να μεγιστοποιήσει την παραγωγή του, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή.
Ο πόλεμος τιμών είναι πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, σημειώνει ο αναλυτής της Samsung Futures στη Σεούλ, Hong Sung Ki, προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία δεν θα μειώσει την παραγωγή της ενώ το Ιράν συνεχίζει να αυξάνει τη δική του».
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας τόνισε σήμερα την ανάγκη να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), σε περίπτωση που η τιμή του αργού πετρελαίου δεν αυξηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης